Traductor

divendres, 19 de juliol del 2013

Montfalcó murallat. La Segarra-Ruta dels Castells del Sió

Montfalcó Murallat, situat al municipi de les Oluges, una de les viles amb més encant de la Segarra, amb poca o gairebé nula població, però ideal per passar uns dies i desconnectar de tot.

La vila és un exemple perfecte de vila closa medieval, situada a dalt d'un turó i on només s'hi pot accedir per una única entrada.

Aquí hi teniu unes quantes fotos de l'últim racó visitat de la Segarra:


dijous, 11 de juliol del 2013

Cervera. La Segarra-Ruta dels Castells del Sió



 Cervera és el centre comarcal de la Segarra, capital del municipi que duu el mateix nom.
Podríem dir que la capital de la Segarra és coneguda per dues coses principalment: la Universitat de Cervera, i la celebració de l'Aquelarre.

divendres, 5 de juliol del 2013

Sanaüja. La Segarra-Ruta dels Castells del Sió

Plaça Major de Sanaüja

L'únic nucli habitat del municipi de Sanaüja, és Sanaüja. D'aquesta vila diuen que és com una república independent; que té alguna cosa que la diferencia de totes les altres que té al costat.

El nucli antic es va construïr amb una estructura defensiva amb fortalesa que protegia la muralla; també hi havia un fossar que defensava l'aproximació de les tropes o de qualsevol que volgués accedir a les muralles. Allò que era antigament la vall, es va anar transformant en carrers, i és per això que molts d'ells tenen el nom en referència a les estructures defensives.

Entrades més populars