Traductor

dissabte, 26 de juny del 2010

Nîmes-Languedoc Roussillon

Nîmes, le vile avec un accent, es troba al departament de Gard. És una ciutat molt interessant i amb moltes coses per veure, entre les que destaquen els vestigis romans.

Una de les que més crida l'atenció és l'Arènes de Nîmes. Aquest impressionant anfiteatre romà, és una construcció  que data de l'any 27 a.C., en temps de l'emperador August i que avui dia és un dels amfiteatres romans millor conservats del món. Actualment i des de 1863 s'utilitza per a les corrides de toros, que estan molt arrelada sobretot al sud de França.


Continuant pel Boulevard Victor Hugo, passem per la Maison Carrée, que vol dir "casa quadrada", l'únic temple romà en el món que es conserva íntegrament. Data de l'any 16 a.C, i fou dedicat als néts adoptats de l'emperador August.


Caminant pels carrers de Nímes a l'atzar, podem constatar que és una ciutat plena d'art al carrer i escultures, exemple del qual és aquesta Place d'Assas:


Si continuem endavant per la Quai de la Fontaine, arribem als Jardins de la Fontaine, des d'on es pot observar la gran Avenue Jean Jaurés.



Aquests jardins es van construir quan es va trobar una antiga vila romana, al segle XVIII. És per això que hi podem veure el Temple de Diane, la funció del qual encara no ha estat descoberta.  Pujant mooooooooooooooolt amunt del parc, a la part més alta, hi ha la Tour Magne. És recomanable pujar a dalt de tot per veure tot Nîmes i el Mont Ventoux.




En aquesta pàgina podeu trobar tota la informació sobre les Arènes, la Maison Carrée i la Tour Magne, les tres atraccions principals de la ciutat: http://www.arenes-nimes.com/fr/nimes//

Nîmes està plena de placetes encantadores, com la Place de l'horloge,  o plaça del rellotge, amb una torre al mig que ens dóna l'hora, vestigi de l'antic ajuntament,


La Place aux Herbes allotja la Cathédrale ND et Saint Castor, última reconstrucció de la qual es va donar l'any 1646.


O la bonica Place du Chapitre, que ha estat remodelada recentment, i s'organitza al voltant d'una orginal font que baixa en forma d'escala.



6 comentaris:

Bleid ha dit...

hola elisabet
molt bonic i molt interesant.Diuen que aquesta zona es preciosa y veig que es aixi
salutacions

Laura RS ha dit...

Que buen relato, conozco algunas ciudades de la Costa Azul y me encanta la zona.

Besos!

Viaje al atardecer
All About Cities

Elisabet R. Luján ha dit...

Bleid y Laura: la verdad es q sí q es una zona preciosa :)

Gracias por pasar!
Saludos

Gus Planet ha dit...

Hoooooooooola Elisabet! por fin estoy un poco 'poniéndome al día' con tus relatos y tus fotos ... sé que éstas fotos las han 'impreso' y luego 'escaneado' y te debo decir que el resultado me ha maravillado ... tienen ése no sé qué de las fotos de antes y con el marco espectacular de las ciudades que han visitado, pues quedan muy bien. Te felicito y gracias! por el esfuerzo de compartirlas ...
Y hablando del viaje en sí, creo entender que al principio tuvieron un poco de problema con el idioma, pero sabes? hay algo universal que es una buena sonrisa y un gesto de simpatía (no importa quien tengas enfrente!) y éso nos abre puertas en tooooooodas partes ...
Como sabes me encanta especialmente el sur de Francia (este y oeste) y sobre todo el clima y la gastronomía, es uno de mis destinos favoritos y es donde aspiro a mudarme en un futuro no muy lejano ... !

Un beso grande desde París y te estaré visitando más seguido!

Elisabet R. Luján ha dit...

Gus: muchas gracias por tus comentarios, la verdad es que sí que fue un rollo eso de escanear las fotos, pero quería que todo el mundo las viese! Y veo que al final ha valido la pena!

La verdad es que esta zona es tan bonita que me gustaría poder volver...pero en un tiempo.

Yo desde mañana mismo estaré fuera10 días de campamentos con niños de 9 y 10 años, así que estaré un poco "out", espero ponerme al día de todo lo que hayas ido colgando cuando vuelva.

Un saludo!
Elisabet

MIGUEL NONAY ha dit...

Llego tarde, pero al final llego.

Me ha gustado muchísimo este relato y me has descubierto una zona de Francia que desconozco totalmente, así que tomo nota de todo.

Que tal ha ido el curso???

Besitos, cuídate¡¡¡


A Salto De Mata

Entrades més populars