Traductor

dijous, 21 de febrer del 2013

Concabella. La Segarra- Ruta dels castells del Sió

El petit poble de Concabella, situat al marge dret del riu Sió, pertany al Municipi d'Els Plans de Sió i forma el conjunt de Concabella i Ratera juntament amb el nucli de Ratera

A la vila hi trobem el Castell de Concabella, que és el castell fortificat més gran de la comarca i allotja  a la part alta el Centre d'Interpretació del Castells de Sió, un museu que ajuda a comprendre tot allò relacionat amb la història al voltant dels castells del riu Sió.



Exposició al Centre d'Interpretació

Cartell del Centre d'Interpretació

En aquest enllaç podeu veure un vídeo explicatiu sobre el Centre d'Interpretació.

Portalada a Concabella

El castell, que està documentat des de l'any 1040, és de planta quadrada i s'organitza al voltant d'un pati central. La façana és de 30 metres i avui en dia només queden dues torres. Des de l'any 1991 tot el castell s'està rehabilitant.

Fotografia antiga del Castell de Concabella. Font: www.concabella.cat

Vistes de la Segarra des de la torre del Castell

Concabella no és només un castell; en aquest enllaç hi podeu trobar tots aquells punts d'interès de podeu visitar a Concabella i Ratera.

2 comentaris:

La Segarra Turisme ha dit...

No identifico aquest portal com Concabella. De quin lloc del poble es tracta? Gràcies. Maria josep

Elisabet R. Luján ha dit...

Hola Maria Josep! Doncs mira, és la primera foto que tinc de totes les que vam fer de la ruta pels castells, així que a la força ha de ser d'algun lloc d'entrada a Concabella...juraria que es tracta del lloc on molts de nosaltres vam aparcar el cotxe abans de fer la primera trobada dins el castell. Però ja fa massa dies d'això, no puc assegurar 100% on es troba.
Gràcies!

Entrades més populars