Traductor

dijous, 11 de juliol de 2013

Cervera. La Segarra-Ruta dels Castells del Sió Cervera és el centre comarcal de la Segarra, capital del municipi que duu el mateix nom.
Podríem dir que la capital de la Segarra és coneguda per dues coses principalment: la Universitat de Cervera, i la celebració de l'Aquelarre.
Felip V va decretar que la de Cervera fos l'única universitat de Catalunya com a premi a la fidelitat de la seva causa durant la Guerra de Successió. És declarada Bé d'Interès Nacional.

La festivitat de l'Aquelarre se celebra des de l'any 1978. Va ser un grup de joves de la ciutat qui va decidir crear una alternativa al que hi havia aleshores. Per poder dur a terme la celebració, van trobar un  lloc que feia molt de temps que no s'utilitzava, un carrerró ple de fems que ells mateixos es van encarregar de netejar, el famós Carreró de les Bruixes, que va donar el nom a la festa,     l'Aquelarre. Durant uns quants dies del mes d'agost tot el poble s'omple de festa, bruixes, dimonis i foc, i fins i tot d'activitats relacionades amb l'esoterisme i la màgia.

Durant el recorregut pel carreró, podem trobar obres relacionades amb la celebració, fetes per artistes locals.Església de Santa Maria de Cervera. Segles XIV-XV

Entrades més populars