Traductor

dijous, 13 de febrer del 2014

Avignon-Provence i Côte d'Azur

A uns 3/4 d'hora de Nîmes trobem la ciutat fortificada d'Avignonla ciutat dels Papes. És la capital del departament de Vaucluse, a la regió de Provence i Côte d'Azur.

 Els Papes van decidir traslladar la cort a Avinyó degut a la gran quantitat de problemes que tenien a Roma, i s'hi van estar durant molts anys. Per això, el conjunt arquitectònic d'Avinyó compta amb edificis treballats pels millors artistes tant de la zona, entre els quals, molts italians.



La ciutat emmurallada és Patrimoni de la Humanitat. La joia de la corona és el Palais des Papes. La compra de l'entrada inclou la visita al Palau i al Pont i és de 10 euros amb descompte per a estudiants.


La visita al palau és molt interessant. El Palau Papal és un dels edificis gòtics més grans d'Europa i Patrimoni de la Humanitat des de 1995. Els papes van traslladar-se a la ciutat el 1309 quan es van donar una sèrie d'altercats a Roma després de l'elecció del Papa Climent V. Es van fer construir aquest palau tan impressionant i van constituir la ciutat com un punt estratègic. A mesura que anaven passant els anys, els papes successors van anar ampliant totes les infraestructures fins el que coneixem avui dia, fins que van decidir tornar a Roma el 1377. El Palau allotja importants frescos d'artistes com Mario Giovanetti i Simone Martini.







Aquestes són les vistes des de les alçades del Palau:



I aquestes, les places i carrerons de la ciutat:



Una altra de les visites imprescindibles és el Pont de Saint-Bénezet, ques també és Patrimoni de la Humanitat. L'estructura queda tallada enmig del riu, després de moltes reconstruccions, ja que es va començar a reconstruir al segle XII per tal de substituir un pont de fusta


La llegenda explica que un pastor va arribar-se a la ciutat dient que havia estat enviat per Déu per construir un pont que unís les dues parts del Roine. Davant de la incredulitat dels veïns, va aixecar una pedra enorme perquè veiessin que es tractava d'una acció divina, i va obtenir així els diners per construir-lo. Després de la seva mort fou enterrat en una petita capella que es troba en el mateix pont.



Per acabar la visita, aconsellem entrar primerament a la Cathédrale Notre-Dame des Doms, del segle XII, i seguidament voltar pel Jardin des Doms, ambdós  Patrimoni de la Humanitat.



I acabar el dia veient la posta de sol des d'allà, realment preciosa, i sentint el fort vent que hi bufa, fent honor al nom de les muntanyes que rodegen Avinyó, el Mont Ventoux.


ON DORMIR
Si aneu  sense res reservat, a l'estiu pot ser difícil trobar allotjament. Una bona opció pot ser un càmping. Des de Donant un voltet us podem parlar del Càmping le pont d'Avignon, als afores de la ciutat. A part de poder plantar tendes i caravanes, també hi ha habitacions d'alberg. Les habitacions tenen unes vistes precioses sobre el riu i la ciutat emmurallada, però justament per estar al costat d'un riu, de fora entra una pudor bastant forta i fàcilment s'omple de mosquits. És qüestió de saber què és prioritza.

Dins de la ciutat emmurallada també podem trobar hotels molt assequibles i confortables com L'Hotel du Parc. Les habitacions dobles sense dutxa consten d'un llit de matrimoni amb una pica. Si es demanen sense lavabo, per l'ús de les dutxes comunitàries s'ha de pagar 1 euro.

Entrades més populars