Traductor

divendres, 9 de novembre del 2012

La Ruta del Carrilet: en bicicleta de les Preses a Sant Feliu de Pallerols


 El Consorci de Vies Verdes de Girona gestiona les Vies Verdes, traçats destinats a la circulació a peu i en bicicleta, apartats del trànsit. Aquests camins enllaçen i permeten anar descobrint tots els municipis de l'entorn del Prepirineu gironí, per a persones de qualsevol edat i condició física.

Aquestes rutes són ideals per fer-les sol, en família, amb amics; durant mig dia, tot un cap de setmana o per etapes. Un dia festiu, nosaltres vam triar fer part d'una de les quatres rutes que ofereixen les Vies Verdes: la Ruta del Carrilet I, que s'estén entre Olot i Girona, entre els municipis de les Preses i Sant Feliu de Pallerols.



Al llarg del recorregut de les vies es poden trobar tots els serveis necessaris per poder realitzar la ruta amb comoditat; allotjament, gastronomia i lloguers de bicicletes entre d'altres. Nosaltres vam llogar les nostres bicis al centre de bicicletes Campi qui pugui, a les Preses. El lloguer per un dia és de 17 euros per persona, i inclou la bicicleta, el casc i la cantimplora d'aigua plena. També hi ha un servei de recollida i retorn a les Preses un cop s'ha acabat la ruta i no es vol tornar pedalant, a partir de 30euros.

La ruta entre les Preses i Sant Feliu de Pallerols és d'uns 8 quilòmetres, d'una pendent molt suau que només s'accentua quan passa per la Vall d'en Bas, al coll d'en Bas, a uns 558 metres d'altura. Tot i que plovisquejava una mica, i la terra estava un xic enfangada, vam pedalar prou camí com per fer gana i parar a dinar a l'Oficina de Turisme i el Punt BTT, un lloc on solen aturar-se totes les persones que van fent aquest ruta.

Després de dinar vam donar un petit tomb pel nucli antic de Sant Feliu amb la Plaça de l'església, o el Pont per on passa el riu Brugent.











Al pont del riu Brugent hi podem trobar la petita escultura del Pescallunes que, com diu la llegenda, era un santfeliuenc que una nit passejant vora el riu va veure la lluna reflectida a l'aigua, i es va quedar prendat d'ella, tant, que la va voler ficar en un cove. Evidentment no ho va poder, i un veí que passava per allà el va veure i va riure d'ell, preguntant-li 'què vols, pescar la lluna?' Des d'aleshores, els veïns de Sant Feliu de Pallerols són coneguts com els 'pescallunes' perquè segons diuen, són gent 'que s'il·lusiona i té somnis, romàntica, amb ambició i amb molts projectes, gent que no s'atura, que mira sempre endavant'.



L'APUNT:
Sant Feliu de Pallerols compta amb el Ball de Cavallets, una de les danses més antigues que es conserven a Catalunya, que si bé no se sap de quan data, es creu que podria provenir de l'edat mitjana, relacionat amb els espectacles de teatre medieval. Aquí podeu veure el vídeo:


5 comentaris:

Bleid ha dit...

me l'apunto
sembla una bona ruta, es pot fer també caminant?
merci

Quaderns de bitàcola ha dit...

Hola Elisabeth!
Des de que vam descobrir el teu bloc, Donant un voltet, s'ha convertit en una de les nostres lectures preferides. És per això que t'hem deixat una petita sorpresa al nostre bloc en forma de reconeixement... ;)

Elisabet R. Luján ha dit...

Bleid: sí, es pot fer tant en bicicleta con caminant.

Enric i Celia: moltes gràcies, ara ho escriuré al bloc!

Paco Piniella ha dit...

Qué fotos más bonitas !!!
Saludos viajeros

Elisabet R. Luján ha dit...

Hola Paco, encantada de conocerte, gracias por el comentario!

:)

Entrades més populars