Traductor

dijous, 29 d’agost del 2013

París, dia 1. Una passejada chic

París és una ciutat tan gran que intentar enllaçar uns quants punts turístics caminant pot ser una feina que ens prengui tot el dia. Una bona idea és començar per visitar -i pujar, si es vol- la Tour Eiffel de prop. El símbol parisí per excel·lència es divisa des de qualsevol punt de la ciutat, però és des del Champ de Mars on es veu en tota la seva esplendor. Allà hi podem trobar el Monument pour la Paix, que es va construïr l'any 2000, i que paradoxalment es troba situat davant de l'escola militar. Si decidiu pujar a gaudir de les vistes, ja sigui a peu, o en ascensor, sapigueu que allà dalt podeu comprar records, sopar a un restaurant, o fins i tot enviar una carta, ja que compta amb el seu propi codi postal.



A l'altra banda del Champ de Mars es troba la Place du Trocadero, que es va construïr per a l'Exposició Universal de 1937 i des d'on es pot veure la torre des de l'altra cara, un altre punt de vista també molt maco.


Després, ens vam dirigir caminant a la Place Charles de Gaulle, on hi ha l'Arc de Triomphe, on es troba la tomba al soldat desconegut, i les parets estan repletes de noms gravats de generals de l'imperi francès. La vista des de dalt de l'Arc, és potser millor que des de la torre Eiffel, perquè davant s'estén la impressionant avinguda dels Champs Elysées, i també es divisa la Torre Eiffel al fons. Baixar caminant pels Champs, és una delicia per a tots aquells qui vulguin gaudir del París més chic. Totes les botigues amb les grans marques es troben en aquesta avinguda, enorme, i rodejada d'interessants edificis com el Grand Palais.


L'avinguda desemboca a la Place de la Concorde i si teniu la sort d'arribar allà a la tarda, la llarga caminada us serà recompensada si us apropeu a una de les ribes del Sena per veure la posta de sol.


Entrades més populars