Traductor

dimecres, 4 de setembre del 2013

París, dia 2. Del Musée d'Orsay al Centre Georges Pompidou

El Musée d'Orsay, és una antiga estació de tren reconvertida. És conegut sobretot per allotjar una gran col·lecció de pintura impressionista i post-impressionista provinent dels fons del Museu del Louvre. Per als amants de Manet, Monet, Renoir, Delacroix o Van Gogh és una delícia.




Tot un matí dedicat al museu necessita d'un bon passeig, i una tarda més tranquil·la.Vorejant la riba del Sena caminant, s'arriba a l'Île de la Cité on es troba la catedral de Notre-Dame. La perfecció gòtica amb què està construïda -tot i les modificacions del segle XIX- deixa bocabadat al turista, en veure-la per dins o per fora. Com a qualsevol bona arquitectura parisenca, es pot pujar a la part alta de les torres per poder veure les famoses gàrgoles i recordar el personatge d' El geperut de Notre-Dame de Víctor Hugo.



A l'altra banda del Sena es troba l'Hôtel de Ville, l'edifici de l'ajuntament. Durant els mesos d'hivern, a la plaça del davant, hi ha una pista de gel perquè tothom qui vulgui s'apropi a patinar.


Allunyant-nos encara més de les ribes del Sena, s'arriba al Centre Georges Pompidou, altament recomanable fins i tot per a aquells que pensen que les avantguardes no són per a ells. Aquest museu té alguna cosa diferent, les obres que es veuen allà són realment sorprenents. Fins i tot l'exterior ho és, ja que totes les estructures (escales, canonades) estan per fora. I també fora, a la plaça, es troba la divertida i original Font d'Stravinsky.


Per acabar d'arrodonir el dia, és una bona idea passejar pel veí Quartier du Marais, que antigament havia estat el barri aristocràtic, i ara és també on viu la gent "bohèmia" de París, és a dir, amb molts diners. 

Entrades més populars