Traductor

dimecres, 18 de setembre del 2013

París dia 3. Del Louvre fins al Panthéon

El Musée du Louvre és considerat la joia de la corona dels museus, segurament el més visitat del món. Hi ha moltes més obres de les que un cervell humà pot assimilar en un mateix dia; tot i així, val molt la pena veure'n encara que sigui un trosset.



Hi ha gent que hi entra només per veure'n l'obra mestra, La Gioconda. La sala està atapeïda fins a la bandera de persones que ni tan sols es paren a mirar el quadre, només fan fotos a la desesperada. No us hi canseu; està protegida amb un vidre que fa que les fotos surtin mig negres. Així que el meu consell és que amb paciència us hi aneu acostant a poc a poc i la gaudiu sense presses, i sense càmeres fotogràfiques pel mig.

El Museu està tan replet d'obres d'art que no sabria per on començar a enumerar; Eros i Psique, de Canova; una obra d'inigualable bellesa i senzillesa; la Victòria de Samotràcia; La Llibertat guiant el poble, de Delacroix; l'Adormició de la Mare de Déu, de Caravaggio; El rai de la Medusa, de Géricault; El jurament dels Horacis, de David; entre tantes, tantes i tantes d'altres.



Davant del Museu es troben els Jardins de les Tulleries, les Tuileries. Són uns jardins enormes, perfectes per anar a passejar, ideals per descansar després de tot un dia d'estar dins el museu.


Si després de tot un dia al Museu, encara us queden forces per continuar descobrint París, una bona idea és passejar per les ribes del Sena vorejant els nombrosos ponts que uneixen els dos extrems de París i l'Ille de la Cité, Patrimoni de la Humanitat, i gaudint de la fantàstica arquitectura. Arribats al Boulevard Saint Michel, podem deixar enrere el riu i endinsar-nos al Quartier Latin, on hi ha la Université de la Sorbonne.



Aquest és un barri amb molt d'ambient, ja que és el barri estudiantil. Podem visitar l'edifici del Pantheón, on s'allotgen les despulles d'algunes grans personalitats franceses, tals com Voltaire, Marat, Hugo, Zola, Braille o Mdme. Curie. Seguint per la mateixa avinguda s'arriba als Jardins de Luxemburg, on Maria de Médici havia decidit fer-se un palau per passar l'estiu.

Entrades més populars