Traductor

dijous, 20 de febrer del 2014

Marseille-Provence i Côte d'Azur

Marsella, capital del departament de Bouches du Rhône, una ciutat particularment bonica, tot i que amb tants seguidors com detractors. Si esteu instal·lats als afores de Marsella, és una idea particularment bona arribar fins al centre caminant i gaudir de les vistes de la costa a través de la Cornise du Président John Fitzgerals Kennedy , però també s'han de tenir moltes ganes de caminar.



Un dels edificis més característics que podem trobar a la ciutat és l'Abbaye Saint-Victor, construïda al segle V al costat de la tomba de Sant Víctor de Marsella.


Saint-Victor 


Le Vieux Port 

El cor històric de Marsella es troba darrere de l'ajuntament i s'anomena Le Panier. Aquest quartier és un bon exemple de típic barri de pescadors mediterrani, on les cases, apinyades en carrerons estrets, donen la benvinguda als visitants amb els seus colors llampants.




Abans de Crist, l'elevació on es troba ara Le Panier era l'àgora grega. Avui en dia és un barri ple de mestissatge i colors, on es troben els artesans que li donen un caràcter singular i més especial que cap altre barri de la ciutat. Des d'aquesta posició privilegiada, podem veure tota la ciutat als nostres peus, el port, i la el turó de La Garde.



Des del barri de Le Panier podem apropar-nos a veure la Catedral de Marsella, coneguda com la Cathédrale de La Major. El seu estil, únic a tota França, evoca l'estil bizantí i és del segle XIX.


Després de veure el barri de Le Panier i tot el que amaga, una bona idea és dirigir-se just cap a l'altre dels turons de la ciutat, el turó de La Garde, on es troba la basílica. Per fer-ho, s'ha de creuar el Vieux Port, i això pot fer-se en ferry, alguns dels quals són gratuïts.




La basílica d'estil neo-bizantí de Notre-Dame de la Garde es troba situada en el lloc on abans hi havia un punt d'observació, d'aquí el seu nom: garde vol dir vista en francès. El punt més alt de la construcció està coronat per una Marededéu daurada coneguda com la Bonne-Mère, que és una imatge típica de la ciutat.

Vistes de Notre-Dame de la Garde


Notre-Dame de la Garde

La basílica és un lloc de culte per als pescadors marsellesos i dins, s'hi poden trobar exvots de tot tipus que majoritàriament pengen del sostre i les parets; petits vaixells o d'altres objectes relacionats amb la mar.

Des de l'exterior de la basílica es pot divisar el Château d'If, una fortalesa que es troba enmig del mar situat al seu propi illot- Île d'If- i que es va fer mundialment coneguda gràcies a la novel·la d'Alexandre Dumas "El Conde de Montecristo", on el protagonista restava empresonat durant molts anys. Va ser presó fins als anys 50 i actualment es pot visitar i gaudir d'unes impressionants vistes de la costa marsellesa.

Entrades més populars