Traductor

dimecres, 9 d’abril del 2014

Arles - Provence i Côte d'Azur



Arles és una petita vila provençal del departament de Boches du Roine, amb quantitat enorme de monuments romans i medievals. Donava la seva importància estratègica i la quantitat de vestigis que hi podem trobar, avui en dia la ciutat és Patrimoni de la Humanitat des del 1981.


Les Arenes -l'anfiteatre- juntament amb les de Nîmes, és de les millors conservades de França, del 90 a.C. aproximadament. Avui en dia s'utilitza per a diversos esdeveniments, entre els quals, corrides de toros, molt populars al sud de França.


D'altres monuments importants romans que podem trobar a la ciutat són el Teatre, les Criptoportes (galeries subterrànies), les Termes de Constantí o les Muralles.


L'Espace Van Gogh, que antigament era un hospital -on van ingressar Van Gogh quan es va tallar l'orella- es va reconvertir en un centre cultural dedicat a l'artista. S'hi entra a través d'un gran jardí francès farcit de flors, que recorden el colorisme de l'obra de Van Gogh.


L'església de Saint-Tromphine se situa a la Plaça de l'Ajuntament. Es tracta d'un edifici romànic construït entre els segles XII i XIV. Al centre de la plaça de l'Ajuntament també hi ha l'obelisc, que es va trobar al circ romà.




Si sou amants de l'art, us recomanen que seguiu el circuit de Van Gogh per la ciutat. Trobareu deu punts convenientment assenyalats que el pintor va immortalitzar en les seves pintures, la més famosa de les quals és el Café la Nuit, actualment rebatejat com el Café Van Gogh. El local, situat a la Place du Forum, no era de color groc quan Van Gogh el va pintar; simplement estudiava les llums i les ombres.


Les Alyscamps van ser  una de les necròpolis més famoses en època romana, una gran explanada plena de tombes, que es va fer famosa entre d'altres coses per les pintures de Van Gogh i de Gaugin durant les seves estades a Arles.





Entrades més populars