Traductor

divendres, 22 de juny del 2018

Firenze: Santa Maria Novella i la Santa Croce


Santa Maria Novella, és una basílica i convent de dominics, situada molt a prop de l'estació amb el mateix nom. La façana, una de les més característiques de la ciutat, és el resultat de diverses intervencions en diverses èpoques, ja que l'església va començar a construir-se a mitjans del segle XIII com a centre de l'orde dels dominics. L'arquitecte més conegut que hi va treballar va ser Leon Battista Alberti.





A dins hi podem trobar obres tan importants com La Trinità de Massacio o La Crucifixió de Giotto.




Davant de la plaça amb el mateix nom, la Santa Croce és l'església franciscana més gran del món. Va ser finançada per algunes de les famílies més riques de la ciutat, i hi podem trobar obres tan reconegudes com el sepulcre de Miquel Àngel.


La Piazza de la Santa Croce és d'època medieval i es va construir per tal de tenir un lloc on encabir els fidels quan es congregaven i no hi cabien més a l'església. En l'època de Savonarola, a més, era el lloc on es duien a terme les execucions i també es fa servir en dates del torneig del Calcio Storico.



L'interior de l'església deixa molta gent sorpresa, ja que és molt auster, sobretot després d'haver contemplat l'impressionant façana. Tot i així, la majoria de la gent hi entra per veure les tombes: la de Dante, la de Michelangelo, la de Galileo o de Machiavello.

Tomba de Dante


Sepulcre de Michelangelo




Entrades més populars