Traductor

dimarts, 15 de desembre del 2015

Firenze: el Museo Nazionale del Bargello, la Casa di Dante i la Galleria degli Uffizi



Tot i que el Bargello no és tan visitat comparats amb els grans, a dins hi podem trobar la col·lecció més gran d'obres del Renaixement toscà, així com peces de la joventut de Michelangelo, i els dos models del David de Donatello.

Una dada curiosa és que els condemnats a mort rebien els sagraments a la Cappella del Podestà, que es trobava al primer pis d'aquest palau. 



Perduda enmig del centre històric, trobem la Casa di Dante, on va néixer l'autor, un lloc que no val la pena visitar a no ser que es pugui entrar de manera gratuïta, com ens va passar a nosaltres. La casa-museu està dividida en tres pisos segons les èpoques més importants de la vida de Dante, però està molt descuidat i no aporta gaire coneixements interessants.



Per últim, la joia de la corona dels museus de Florència, és els Uffizi si és que teniu la sort de trobar-lo obert o amb una part de les sales disponibles per visitar, perquè sempre s'hi estan fent treballs de restauració.

Demanat per Cosme I de Medici a Giorgio Vasari, durant molts anys va servir per guardar la magnífica col·lecció d'art dels Medici. Quan la família va haver de marxar de Florència, el palau s'obria a persones que demanaven veure la col·lecció, fins que finalment va acabar obrint-se al públic com a museu el 1765.


La Galleria degli Ufizzi és una visita obligatòria. És una de les millors col·leccions d'arts del món i a més, mentre es visita es pot gaudir d'unes precioses vistes de la ciutat.

El Palazzo Ufizzi, dins de les seves parets en forma d'U, abarca tota la història de l'art, amb pintures entre les quals destaquen El naixement de Venus i La Primavera de Sandro Botticelli o l'Adoració dels Mags de Leonardo da Vinci.



Entrades més populars