Traductor

dimarts, 15 de desembre del 2009

Glasgow i Edinburgh. Dia 5

Vam decidir a anar a la Rosslyn Chapel, als afores d'Edinburgh, és la capella esmentada al llibre d'El Código Da Vinci, on se suposa que està amagat el Sant Grial. Fou construïda el 1446 per Sir William St. Clair.


Per anar fins allà havíem d'agafar un autobús que ens portés cap els afores i que tardava una mica més de mitja hora en arribar.
Quan vam arribar allà, tot està ple d'andamis, perquè l'estaven restaurant, però almenys s'hi podia pujar i contemplar els verds boscos que l'envolten de la comarca de Midlothian.
Un cop abaix, a l'entrada, hi havia la tenda de regals, i allà mateix s'havien de comprar les entrades, de 7,50pounds. A més d'això vam comprar un full informatiu per totes. Abans de passar definitivament a la capella, hi ha una sala amb un petit documental explicatiu (perfecte si saps anglès).

La capella per dins, és molt petita, però molt maca. El Sant Grial se suposa que està sota un dels cuatre pilars de l'altar. Nosaltres vam aprofitar la nostra guia, el fulletó que vam comprar i alguna explicació que altre d'algun guia turístic, i vam poder entendre molt millor la rica iconografia de la capella, molt decorada.

Dins la capella, igual que passava a Saint Giles', no es poden fer fotos, a no ser que es paguin 2pounds.

En tornar a la ciutat, un dels llocs per on vam tornar a passar va ser pel pont que divideix la Old de la New Town. D'aquí expliquen que és el pont amb el nombre més elevat de suicidis de tota Escòcia. Per evitar-ho, l'ajuntament va decidir posar una mesura de seguretat: unes plaques de plàstic dur a banda i banda del pont, però ho van treure per qüestions d'estètica.
La segona cosa que van decidir, va ser posar unes xarxes de fil, però es van trobar que als matins estava tot replet d'indigents dormint.
Així que, com a tercera opció, van optar per posar els número dels samaritans, perquè tho repensis abans de tirar-te i els truquis si tens algun problema!!


5 comentaris:

MIGUEL NONAY ha dit...

Me encanta ver lo que disfrutas en este viaje y, por supuesto como lo cuentas.

Cuídate mucho, Elisabeth

Besitos

Miguel

--------------------
www.asaltodemata.com

Unknown ha dit...

Aixo mateix dic jo Elisabeth... molt currat, al anterior no he comentat, delito mortal? mho he llegit tot i mhe fet fan que mes he de fer 1 samarretaa?? baaaaaaaah.


un xitu Elisabeth! XD

Marta Pérez ha dit...

Pitufaa!!
Curtet però interessant!! =)
Ohhh, com em va agradar la Rosslyn Chapelle!! I com en va agradar el cafè que em vaig prendre en akella mini-kafeteria de la nena mona k deia Daddy-Daddyy mentre esperavem el bus, i com em va afradar el sabor del cafè convinat amb les patates chips al punto de sal! XDXD

Encara que diguis que no vam fer massa jo crec k si k vam fer, i molt!! Li vaig comprar a ma mare el nino escocès nadalenc k ara està penjat a l'arbre de Nadal!! Va ser un dia bonic =)

Espero k hagi anat b la conferencia i la reunió dl blog... ja m'explicaràs dmà que tal petita!!
mua*
tstim!!

Martini*

Elisabet R. Luján ha dit...

Pffffffffffffff!
Nere, és clar q t'has de fer la samarreta, seria molt molón!!! Anda q no molaria: Donant un voltet i la meva foto! XD gRÀCIES per ser la fan número 1!! :)

I a tu tb Marta! La conferència ha estat un puntàs, molt guay! I la reunió ha anat de conya, molt d'nterès per part de tothom!

Molts petons a les dues!
Elisabet

MIGUEL NONAY ha dit...

Pasaba a desearte que lo pases genial en estos días,

Y felices viajes en 2010.


Un besito elisabet


A salto de mata

Entrades més populars